Zašiljeno pero

Samo pustiti

on Sobota, 12 Januar 2019. Posted in Zašiljeno pero

Ludi moji,

čeprav tukaj oznanjam "novo vero", ki se imenuje "dol mi visijo joške za nered v hiši" (se opravičujem za tiste, ki jih tovrstne vulgarnosti prizadanejo, nikoli nisem rekla, da moje bloge berite kot pravljice za lahko noč svojim otrokom) - in je dejstvo, da včasih ne more biti drugače (mislim, brez modrca in v razmetani hiši) - mi v resnici ni tako zelo vseeno.

Ko je zunaj mrak, pa noter sveti

on Sreda, 19 December 2018. Posted in Na svobodni metli, Zašiljeno pero

Tako, naj za začetek, če slučajno zgornje fotografije ne bo prikazalo (FB je nekoliko čistunski, kar se tiče naravne golote, če ste na pornografijo in nasilje, pa kar lepo objavite, brez problema). Na njej je Marija zgoraj brez. Še preden me obsodite na večne muke v večnem ognju in večnem vrelem ognju, pomislite dvoje - ta večni ogenj je treba non-stop nalagati. Imate vi željo v večnost pripravljat drva, brez predaha med zimskimi sezonami? In drugo - pametni poslušajo (berejo). Zato - poslušajte.


Ta goloprsa Marija je resnično Marija, mati Jezusova. No, vsaj njena figurica, se razume. Prinesla sem jo kot pomebno tretjino jaslic, ki sem jih dolga leta nazaj kupila na severu Argentine. Malo provokativno sem se odločila zanjo, všeč so mi bile te jaslice z indijanskimi potezami, kjer sta Jezušček in Jožef v pletenih kapah, nad hlevčkom pa namesto angela prhuta kondor. Všeč mi je bila ta "liberalna" Mati, ki se je v prvi fazi zavedala, da mora otroku poleg svetosti, obiskov v templju in relativno mirnih prvih 30 let nakloniti nekaj precej bistvenega za njegovo preživetje (vsaj fizično). Hrano. Malo Dete pač še ni grizljalo in tako mu je v slastne grižljaje ponudila kar lasten jošk ...

Počasi – plenice je prala, ob potoku je stala ….

on Četrtek, 06 September 2018. Posted in Zašiljeno pero

Življenje na prehitevalnem pasu neizogibno zahteva napake. Manjše ali večje “karambole”. Včasih je na srečo zvita samo pločevina, dostikrat pa zariba tudi mašina.

A vidite, kaka lepa rima mi je uspela? :)

Sama sem to poletje zavestno upočasnila. Po avtocesti storilnosti sem se fijakala v drugi prestavi, za mano sicer kolona nestrpnih turistov, ki so živčno tekli do meje, kjer so čakali nekaj ur, da so nato “v miru” užili še zadnje sončne dni na brisači. Ker potem bo pa večna tema.

Sem si rekla, poleti bom počasna, potem pa jeseni – gasa. Na polno. Turbo pogon.

Arrivederci pa zdrava ostanita!

on Četrtek, 23 November 2017. Posted in Zašiljeno pero

Služba kliče, klienti pritiskajo, čas teče, nič ne reče, rana ura in take fore. NVD (Njegovo veličanstvo dragi) naju je s sinetom zapustil za slaba dva tedna. Če je več kot leto dni odlašal poslovno potovanje, je zdaj napočil skrajni čas in popakiral je kufre, poslovne ideje in svoje podočnjake ter se odpravil na pot.

Sama sem v paniki. Ostala sem sama z malim razgrajač s porušenim spalnim ritmom. (Zobki, polna luna, burja, pes, ki tuli pod oknom, vse v tem vrstnem redu, večkrat zaporedoma. Če ni burje, je pa zagotovo kakšna druga naporna vremenska okoliščina). Brez svoje socialne podporne mreže. S psom, ki bi se sprehajal 243x na dan. In z mulčkom. Istočasno z NVD-jem sem popakirala kufre in jo popihala k roditeljem čez pol Slovenije na brezplačna kosila. Pes je navdušen, mali tudi, jaz pa obilno jem.

Arrivederci pa zdrava ostanita!" je NVD zažgolel na letališču. Ves navdušen odskakljal proti kontroli. Mahal izpod rentgenskega pregleda. Za moj okus se je kanček preveč veselil tega potovanja.

Moji mami se ubogi NVD smili. Moji tašči se – itak da smili. Do solz. Od trinajstih dni potovanja bo 7 dni na letalu. No, meni se ne. Ker se tudi sam sebi ne. Ves navdušen mi je ob slovesu, ko sem iz tal poleg solz in romantičnih vzdihov pobirala tudi svoje podočnjake, prišepnil:

"Končno se bom lahko naspal!"

#koSIočeEnoletnikuTIjetlegNEnarediNIČ #spanjeNAletaluJEzakon #flyONtheWingsOFsleep

Mama duhovnost

on Četrtek, 19 Oktober 2017. Posted in Zašiljeno pero

Z NVD-jem (Njegovim veličanstvom Dragim) veva, da ni vse v materialnih stvareh. Da največ šteje – duša. Tisto, kar človek zares je. Njegovo bistvo. Njegovo poslanstvo, njegova prepucane čakre ... Ko pričnem uporabljati tovrstno terminologijo, NVD ali zgine na wc ali pa pade v komo.

Od nekdaj vem, da ni najbolj goreč pripadnik moderne duhovnosti v smislu meditacije. Ko sem bila še veselo noseča in se sproščala ter predihavala in si božala bušijav lotosovem cvetu, se je enkrat – SAM – ponudil, da se mi pridruži. Debelo sem ga pogledala.

On, ki ima mravlje v riti, hoče meditirat?

 

[12  >>  

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information