Globalno

Sva s tamalim gledala risanko ...

on Četrtek, 12 Oktober 2017. Posted in Globalno

Sem gledala risanko s tamalim ...

O shit, že slišim prasketanje bakel, s katerimi bodo vsi "pravoverno sočutni" in "ozaveščeno empatični" polprofesionalni vzgojitelji lastnih otrok podkurili grmadi, na katero so me vso otepajočo na silo privezali. "Slaba mati si!" se zgražajo pred mojo malenkostjo, ki v smrtni grozi sploh ne posluša, ampak izbuljenih oči samo zre v njihovo vžigalico. In se zaradi pritiska, groze in javnega blatenja prav nedamsko poti ... "Risanke si mu prižgala, kako si drzneš!"

Naj se popravim.

JAZ sem gledala risanko.

Malega te zadeve splooooh ne zanimajo. Sploh pa je preveč dobro podučen o negativnih vplivih sevanja velikozakronskega TV-ja, poneumljajočih zgodb risanih junakov in plehkih specialnih učinkih, ki jih zlobni in preračunljivi scenaristi uporabljajo, da bi pridobili te malčke na svojo stran in jih za vedno vklenili v primež televizijskega marketinga.

Zato mali sploh ne gleda risanke, ne ne, on že ne.

V bistvu je tako inteligenten, da, ko primem v roke daljinec, vehementno odmahne s svojo majceno in debelčkano ročico in se raje odpravi igrat z neoporečnimi didaktičnimi igračkami, ki stimulirajo razvoj ustreznih področij njegovih genialnih možganov.

 

"Moja otroka sta Evropejca"

on Sreda, 11 Junij 2014. Posted in Globalno

Z možem in dvema majhnima otrokoma vedno na poti – Sodobne delovne migracije kot način življenja

»V Sloveniji imate ekstremno vreme. Tukaj, v Mozirju, živim slabi dve leti in doživela sem prave skrajne vremenske pojave,« pravi Rima Marinova. »Zelo vroče poletje, čez nekaj mesecev poplave, nato je sledila izjemno dolga in snežena zima, poleti suša in toča ter nazadnje še žled.«

Rima Marinova je po rodu iz Litve, njen mož Pavel je iz Bolgarije. Zanimiva družina je dom imela že v Angliji, na Nizozemskem, Sloveniji, sedaj se po dveh letih odpravljajo v Bolgarijo, v kraj ob Črnem morju, kjer upajo, da se bodo tudi ustalili.

otroka mozirje novi tednik bronja

Treba si je upati

on Petek, 23 Maj 2014. Posted in Globalno

Taborčanka pripravnica pri evropskem komisarju za okolje Janezu Potočniku - V EU vidi veliko priložnosti

Človek ima verjetno več možnosti, da Majo sreča v kateri izmed tujih držav kot pa v domači Kapli, v občini Tabor. Preteklih pet mesecev je preživela kot pripravnica pri evropskem komisarju za okolje, Janezu Potočniku. Kar je bila njena prva, vendar upa, da ne zadnja izkušnja v okolju institucij Evropske unije. Konec aprila se je zopet podala v Bruselj, tokrat na delo v enega izmed bruseljskih združenj.

Maja Drča in Janez Potočnik evropski komisar

10 razlogov, zakaj pobrati štoparja (in komu nikakor ne ustaviti)

Written by Bronja on Sreda, 15 Januar 2014. Posted in Globalno

Zakaj POBRATI:

1. družabna nota
Noben radio z že navsezgodaj zjutraj naspidiranimi voditelji (pod vplivom koke, x-ov, halucigenih gobic ali kar standardnega alkohola) vam ne more odtehtati enega pravega pogovora z resnično, tam fizično prisotno osebo. Namesto “add as a friend” – spoznajte pravega človeka.

2. dvojna pozornost
Nemara vi, ki veliko vozite in na cesti dnevno preživite najmanj urico svojega časa, ne vidite več sprememb v okolici. Vidite v bistvu tisto, kar želite videti. Cesto. Torej ne boste videli malih zelenih bitij, ki bodo pristala na travniku ob avtocesti (če je travnik zelen – naj vam bo odpuščeno). Ampak bodite prepričani, vaš sopotnik na desni jih bo. In vas bo na to odkritje tudi opozoril. In (če sopotnik ni ravno pod vplivom koke, x-ov, halucigenih gobic ali kar standardnega alkohola) razodelo se vam bo.

 štopanje bronja

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information