Aktualno

Hobiji za mamice

on Petek, 15 December 2017. Posted in Aktualno

Zadnjič sem si, po svojem temnem obdobju, sestavila seznam dragih ljudi, ki spadajo v mojo "dušno družino". Od katerih ne dobim nepoklicanih nasvetov, pokroviteljskosti in še česa, ampak zgolj sprejemanje. In občasno kakšno zdravo ogledalo. Če se imam pač voljo pogledati vanj :)

In tako sem te svoje drage "dušne žlahtnike" klicala lepo enega za drugim in mislim, da smo ponovno izumili toplo vodo. Med njimi je tudi moja dobra prijateljica Sanja. Sem ji ponosno povedala, da je na mojem seznamu mojih dragih. In sva rahlo frapirano ugotovili, da je minilo pol leta (!), kar sva se nazadnje slišali. Da sva se videli v živo ... raje niti ne štejem. Na srečo prijateljstva niso pogojevana zgolj s stiki v živo, kajti v nasprotnem primeru bi jaz postala najbolj samo samcato bitje na vsem svetu.

Sanja je pred kratkim drugič rodila. In se, ustvarjalna kot vedno, spet ukvarja s šivanjem. "Vau, a spet šivaš cunjice za male?" sem se že topila ob spominu na krasne kreacije, ki so prihajale izpod njenih prstov (no, in njenega šivalnega stroja) v njeni prvi nosečnosti in porodniški.

"Ne," je povsem resno odgovorila. "Šivam zase. Rabim – zase. Veš, rabim nekaj, ob čemer rastem – JAZ."

Brez da bi mi karkoli dodatno razlagala, sem jo razumela v dno duše. Mali princi in princese so super luškani, srčkani in oh in sploh in prehitro rastejo. Se strinjam. A za razvoj naše lastne osebnosti, ki je tudi po njihovem rojstvu še vedno tu, je potrebno storiti nekaj ZASE. Zgolj ZASE. In zato Sanja zdaj ne šiva več otroških cunjic. Ampak šiva ZASE. Tunike, majice, krilca. Z-A-S-E.

In ne, ni egoistična. Je presneto normalno duševno zdrava.

Tako vesela sem, ko imam priložnost slišati kako mamo, ki prizna, da so ji njeni otroci na tem svetu – ogromno. Niso pa VSE. K temu mozaiku sreče moramo nujno nujno dodati tudi sebe. Svoje potrebe. SEBE. Pa ne zganjajte mi zdaj lažne morale in drame z omedlevanjem, kako smo sodobne mamice razvajene. Če je bilo našim prednicam še enkrat težje, to ne pomeni, da je pa zdaj materinstvo kar apriori lahko. Ne kandidiram za mučenico, hvala za predloge beatifikacije, a recimo bobu – bob.

 

Pravica do lenarjenja Barbara Fužir Na meji pameti bronja.si

 

Reci življenju JA

on Ponedeljek, 04 April 2016. Posted in Aktualno

S ponosom in hvaležnostjo - izšla je "mala bebica", srčika, znanilka rasti in pomladi: knjiga, zbirk pogovorov z Andrejo Novak, energijsko terapevtko: čudovita knjiga RECI ŽIVLJENJU JA.

Zaradi množičnega odziva in osebnih izpovedi, ki jih bralci doživijo in pošljejo Andreji in želj iz tujine, da bi razumeli knjigo, kjer jih vabi že sama naslovnica, se knjiga po prvem mesecu izida že prevaja v angleški jezik, saj nosi več kot osebno izpoved. Nosi izpoved časa, ko nas energije pokličejo in se jim lahko ali odzovemo, ali pa še malo počakamo. 

Reci življenju JA Barbara Fužir Andreja Novak Bronja

 

Glede informacij o naročilu o se lahko obrnete name (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ) ali na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  

 

 

Pod eno streho - Popotniško novinarstvo

on Četrtek, 07 Avgust 2014. Posted in Aktualno

KUD Bronja in popotniška delavnica pri stegu Mozirje 1

Z računalnikom, pod eno streho, z veliko gostoto skavtov na 6 kvadratnih metrih - najboljši recept, kako se lotiš svojega popotniško obarvanega leta med gavči, pumami in kondorji.

 Popotniško novinarstvo steg Mozirje 1

 

 

Svet je velik

on Torek, 07 Oktober 2014. Posted in Aktualno

Potopisne jezikovne delavnice na GCC

Koliko je jezikov na svetu?


Hmmmm, tam okoli ... Ej, koliko je že držav na svetu? No, koliko jih je priznanih? Ima vsaka država drugačen uradni jezik? Kaj pa če jih ima več? Kaj pa če niso vsi uradni? Kaj pa če ...
Dijaki drugih letnikov so v okviru obveznih izbirnih vsebina na Gimnaciji Celje-Center ugotovili
a) da nekoliko razumejo gruzijski jezik
b) da tudi estonščina zveni znana
c) da je češčina mala mal'ca
č) da esperanto zveni čudno domače, pa čeprav je mrtev jezik (pa še umetno ustvarjen povrhu).

Pravilni so vsi zgoraj našteti odgovori.
Svet je velik. Na primeru slovenščine so dijaki ugotovili, da je slovenščina v nekem pogledu podobna svetu. Le da ni drugod toliko narečij, ampak hribi, doline in reke (ter morja in otoki) določajo kar nove jezike.


Svet je velik. In njegovo veličino odkrivamo tudi skozi jezik.

Predavanja so potekala v sklopu projekta Popotniško novinarstvo v sodelovanju s partnerji:

Logotipi

 

 

 

VIVA ARGENTINA

on Petek, 25 Julij 2014. Posted in Aktualno

Popotniška ustvarjalnica

Na taboru mozirskih skavtov, IV-ja se bomo odpravili na dolgo potovanje na konec sveta, vse do Ognjene zemlje, v domovino finalistov SP v nogometa, v kraje, kjer še vedno najdete gavče in jeste najboljše goveje zrezke na svetu!

 

Tabor IV flyer

[12  >>  

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information